Mosebacke
Grattis - fiber finns i området!

Vill du också fiberansluta din fastighet?
Vi har redan byggt ut vårt fibernät i ditt område och anslutit många grannar. I samband med det förberedde vi för att kunna ansluta även din fastighet. Så om du också vill ha en stabil fiberanslutning till din fastighet kan du beställa det för 32 000 kronor, där allt förutom grävning på egen tomt ingår. Om du kan och vill nyttja RUT-avdrag blir kostnaden 29 500 kronor.
Om du beställer under perioden 1 april – 31 augusti får du leverans under oktober – november.
Om du beställer under perioden 1 september - 31 mars får du leverans under maj – juni.
Du använder mobilt BankID för beställningen, har du inte mobilt BankID kan du ladda ner avtalsblanketten i "Steg 1" och skicka den påskriven till oss via post. Anslutningsavgiften betalar du först när anslutningen är klar. Om du vill kan du välja att finansiera avgiften via avbetalning. Mer information om vår samarbetspartner och villkor för avbetalning hittar du längre ned på denna sida.
Har du fiberrör från tidigare grävning på tomt så använder vi det och då behöver du naturligtvis inte heller gräva nytt. Om du inte har fiberrör framdraget till din fastighet behöver du gräva cirka 30–40 centimeter djupt och ett spadtag brett, vilket du lätt gör själv med en spade. Det som är viktigt är att det inte är några tvära böjar på diket eller allt för ojämnt underlag där slangen läggs. Detta för att fibern ska kunna blåsas i utan stopp. Vill du inte gräva själv kan du beställa grävning genom oss eller så anlitar du själv någon entreprenör för detta. Beställer du grävning via oss så är priset 4 000 kronor, om du kan och vill nyttja ROT-avdrag blir kostnaden 2 800 kronor (ring/mejla oss för särskilt grävavtal). Slang hämtar du, efter beställning, gratis hos oss (beställer du grävning av oss behöver du inte hämta slang).
Vad händer sen?
Vår entreprenör kommer att kontakta dig för planering om var mediakonverteraren ska placeras och var håltagning i fastigheten ska ske. Gjorde du tillvalet och beställde grävning på tomten kommer du vid samma tillfälle även vara med och planera det. Som fastighetsägare ansvarar du då för att informera om var befintliga ledningar/rör på tomten finns. När montering av mediakonverteraren ska ske inne i fastigheten är det viktigt att du som fastighetsägare har ombesörjt att det finns ett eluttag i anslutning till den platsen.
Välkommen med din beställning och till bygdens egen fiber!
Mer information
fiber

Fördelar med fiber?

En stadsnätsansluten fastighet har all tänkbar prestanda för framtiden och tillgång till ett stort antal tjänster och möjligheter. Dessutom är den många gånger attraktivare på marknaden.

Tjänster i vårt öppna stadsnät

Ett ”öppet stadsnät” betyder att fibernätet är öppet för olika leverantörer av tjänster inom internet, tv och telefoni. Det ger dig frihet att välja brett bland många välkända varumärken.

money

Dela upp din kostnad förmånligt med Svea Ekonomi

Vi erbjuder dig en delbetalning för din fiberanslutning på 6, 24 eller 48 månader. Du kan när som helst betala in hela beloppet utan ytterligare avgifter och du kan delbetala mer än det överenskomna beloppet per månad.