Hoppa direkt till innehåll
Långgarn-Utlunda

Grattis - fiber finns i området!

Vill du också fiberansluta din fastighet?
Vi har redan byggt ut vårt fibernät i ditt område och anslutit många grannar. I samband med det förberedde vi för att kunna ansluta även din fastighet. Så om du också vill ha en stabil fiberanslutning till din fastighet kan du beställa en komplett installation för 32 000 kronor. Då ingår grävning på din tomt med upp till 40 meter och installation av mediakonverteraren max 5 meter in i huset. Om du kan och vill nyttja ROT- och RUT-avdrag blir kostnaden 28 300 kronor.
Om du beställer under perioden 1 april – 31 augusti får du leverans under oktober – november.
Om du beställer under perioden 1 september - 31 mars får du leverans under maj – juni.
Du använder mobilt BankID för beställningen, har du inte mobilt BankID kan du ladda ner avtalsblanketten i "Steg 1" och skicka den påskriven till oss via post. Anslutningsavgiften betalar du först när anslutningen är klar. Om du vill kan du välja att finansiera avgiften via avbetalning. Mer information om vår samarbetspartner och villkor för avbetalning hittar du längre ned på denna sida.
Värt att tänka på är att en fiberanslutning är som en investering. Det höjer husets värde och i de flesta fallen blir de löpande kostnaderna för hushållets internet och tv lägre. Den största vinningen är naturligtvis fortfarande att du får mycket högre kapacitet och bättre kvalitet än andra lösningar, det finns ingen teknik på överskådlig tid som är bättre än en fast fiberanslutning.
När fibern är klar kan du välja mellan många olika tjänsteleverantörer för till exempel internet och IP-tv. Du vet säkert redan att med fiber från ett öppet nät är det alltid du som väljer vad och från vem du vill köpa dina tjänster. Det driver på konkurrensen och skapar fler och bättre tjänster till lägre totalkostnad. Om du inte vill beställa tjänster direkt när fiberanslutningen är klar behöver du inte det och får därmed ingen löpande avgift. Bra, inte minst om din fastighet är ett fritidshus som du använder mest under sommarhalvåret.
Vad händer sen?
Vår entreprenör kommer att kontakta dig för planering om var mediakonverteraren ska placeras och var håltagning i fastigheten ska ske. Som fastighetsägare ansvarar du för att vid samma tillfälle även informera om var befintliga ledningar/rör på tomten finns. Har du fiberrör från tidigare grävning på tomt så använder vi det och då behöver vi naturligtvis inte heller gräva nytt. När montering av mediakonverteraren ska ske inne i fastigheten är det viktigt att du som fastighetsägare har ombesörjt att det finns ett eluttag i anslutning till den platsen.
Välkommen med din beställning och till bygdens egen fiber!
fiber

Fördelar med fiber?

En stadsnätsansluten fastighet har all tänkbar prestanda för framtiden och tillgång till ett stort antal tjänster och möjligheter. Dessutom är den många gånger attraktivare på marknaden.

Tjänster i vårt öppna stadsnät

Ett ”öppet stadsnät” betyder att fibernätet är öppet för olika leverantörer av tjänster inom internet, tv och telefoni. Det ger dig frihet att välja brett bland många välkända varumärken.

money

Dela upp din kostnad förmånligt med Svea Ekonomi

Vi erbjuder dig en delbetalning för din fiberanslutning på 6, 24 eller 48 månader. Du kan när som helst betala in hela beloppet utan ytterligare avgifter och du kan delbetala mer än det överenskomna beloppet per månad.