Grindvägen Korngatan Axgatan
Grattis – fiber finns i ditt område!

Vill du också fiberansluta din fastighet?
family
En bra digital uppkoppling är lika viktig som vattnet i kranen och el i vägguttaget. Genom fibern får du tillgång till ett supersnabbt bredband av absolut högsta kvalitet och prestanda, upp till 1Gbit/s för internet, tv och telefoni med mera.
Vårt stadsnät är inte bara kommunens största fibernät utan också ett Öppet Stadsnät som du som invånare i Norrtälje indirekt äger själv. Stadsnätet är nämligen en del av Norrtälje Energi som du säkert redan vet ägs av Norrtälje kommun.
Som skrivet så finns fiber i ditt område och många av dina grannar är redan anslutna. Vi vill därför erbjuda dig möjligheten att fiberansluta din fastighet för ett pris på 27 000 kronor, där allt förutom grävning på egen tomt ingår. Om du kan och vill nyttja RUT-avdrag blir kostnaden 24 500 kronor. Erbjudandet gäller just nu men kan komma att ändras framöver – så vänta inte med att beställa! Om du beställer före 31 augusti får du leverans under hösten 2020.
Du beställer din fiberanslutning här på hemsidan. Du använder BankID för beställningen, har du inte BankID kan du ladda ner avtalsblanketten i ”Steg 1” och skicka den påskriven till oss via post. Priset är inklusive moms och betalar gör du först när fiberanslutningen är klar. Om du vill kan du välja att finansiera avgiften via avbetalning. Mer information om vår samarbetspartner och villkor för avbetalning hittar du längre ned på denna sida.
Har du fiberrör från tidigare grävning på tomt så använder vi det och då behöver du naturligtvis inte heller gräva nytt. Om du inte har fiberrör framdraget till din fastighet behöver du gräva cirka 30–40 centimeter djupt och ett spadtag brett, vilket du lätt gör själv med en spade. Det som är viktigt är att det inte är några tvära böjar på diket eller allt för ojämnt underlag där slangen läggs. Detta för att fibern ska kunna blåsas i utan stopp. Vill du inte gräva själv anlitar du själv någon entreprenör för detta. Slang hämtar du, efter beställning, gratis hos oss.
Vad händer sen?
Vår entreprenör kommer att kontakta dig för att planera själva anslutningen till just ditt hus. Installationen kommer ske under hösten 2020. Du får ofta själv avgöra var i huset du vill att vi går in med fiberslangen. Från den plats där fiberslangen kommer att gå in i ditt hus, kan man sätta mediakonverteraren max fem meter in i huset. Det är viktigt att du har ett tillgängligt eluttag till mediakonverteraren.
Välkommen med din beställning och till bygdens egen fiber!
Mer information
fiber

Ändrade förutsättningar med anledning av Covid-19

Från och med 2020-04-27 återupptar vi fiberarbeten som innehåller kundkontakt i den mån du som kund önskar ta emot vår entreprenör. Naturligtvis innebär detta att vi alla tar hänsyn och håller oss till de smittskyddsråd som just nu gäller.

fiber

Fördelar med fiber?

En stadsnätsansluten fastighet har all tänkbar prestanda för framtiden och tillgång till ett stort antal tjänster och möjligheter. Dessutom är den många gånger attraktivare på marknaden.

Tjänster i vårt öppna stadsnät

Ett ”öppet stadsnät” betyder att fibernätet är öppet för olika leverantörer av tjänster inom internet, tv och telefoni. Det ger dig frihet att välja brett bland många välkända varumärken.

money

Dela upp din kostnad förmånligt med Svea Ekonomi

Vi erbjuder dig en delbetalning för din fiberanslutning på 6, 24 eller 48 månader. Du kan när som helst betala in hela beloppet utan ytterligare avgifter och du kan delbetala mer än det överenskomna beloppet per månad.